A Mercedes Vito típusú minibuszok exluzív kivitelben, kíválóan alkalmasak a beutaztatásban előírt követelményeknek.

Felsőkategóriás budapesti szállodák előszeretettel foglalkoztatják ezt a típust kezdve a repülőtéri transzefrektől a 2-3 fős mini csoportos városnézéseken keresztül a környező városok ( Bécs, Pozsony) reptereire történő kiutaztatásig.

A minibuszok fedélzeti szolgáltatásai között kiemelkedő, hogy ezen típus már szinte kivétel nélkül bőr kárpitozással ellátott és egyéb extra szolgáltatásként említendő az LCD monitor, minibár vagy akár a fejtámlában lévő monitor is.

A minibuszok ezen kategóriájára elég nagy a kereslet a nagyobb konferenciákon, a Forma 1 rendezvényeken vagy filmforgatásokon a VIP vendégek utaztatásában.

Mondja el a gyártó:

Sokoldalú és alkalmazkodó.

Az a célunk, hogy kívánságainak a lehető legtökéletesebben eleget tegyünk. Ezért úgy alakítottuk ki a Vitót, hogy rendkívül egyszerűen igazodhasson vállalkozása különleges igényeihez. Akár fordulékony kompaktként a belvárosban, vagy extra hosszú raktérrel: a Vito választéka olyan konfigurációkat tesz lehetővé, melyekkel a legkülön – félébb szállítási és rakodási feladatok is megoldhatók – kezdve a különösen funkcionális Vito CREW kezdőmodelltől, a magas szintű komfort-felszereltséget nyújtó, igényes személyszállítókig.

 • 2 tengelytáv
 • Három járműhossz (kompakt/hosszú/extra hosszú)
 • Az üléselrendezéstől függően akár kilenc ülőhely
 • Számtalan üléselrendezési lehetőség
 • Akár 1240 kg hasznos terhelés (ülések nélkül az utastérben)
 • 3,05-től 3,2 t-ig terjedő megengedett össztömeg
 • Széleskörű motorváltozat

Az alkalmazkodóképesség mintapéldája.

Főképp személyeket szállít, vagy inkább munkaeszközöket és anyagokat? Számíthat rá, hogy a Vito Kombi magabiztosan oldja meg feladatát. Flexibilis belseje pillanatok alatt alakul át tágas utastérből nagy raktérré.

Komfortos belső tér 16 üléselrendezési lehetőséggel, akár 9 személy részére

 • Különféle ajtóváltozatok és kombinációk
 • 2 tengelytáv
 • Belmagasság: 1,34 m
 • Tetőcsomagtartó max. 150 kg teherbírással (tartozék)
 • A rakodóperem magassága üres jármű esetén mindössze 52 cm (összkerékhajtás esetén kb. 59 cm)
 • Széles tolóajtó (Sz x M 985 mm x 1259 mm), ergonómiailag optimalizált kezelőegységgel, kívánságra baloldalon is

Nyitott a kihívásokra!

A széles tolóajtó, amely kívánságra kiegészíthető baloldalival is, oldalról teszi lehetővé raklapok vagy kartondobozok berakását. A normál tetős Vito széria hátfalajtaja 90 fokig nyílik.

Villástargoncás rakodáshoz főképp a nagy oldalsó tolóajtók vagy az opcionális, 180º-ra vagy 270º-ra nyíló (az oldalfalra ráfekvő) hátfalajtók alkalmasak.

Az ajtók tervezésekor természetesen gondoltunk a vezetőre és az utasokra is. Az alacsony padló, a tolóajtó és az Easy-Entry funkció jóvoltából mindenki könnyen jut be a helyére.

Az opcionális elektromos tolóajtók (a kompakt és a hosszú Vito Kombi részére) még nagyobb komfortot nyújtanak: körülbelül 5 másodperc alatt nyílnak ki és csukódnak be – a távvezérlő vagy az autóban levő gomb megnyomására. Becsípődés-védelem és gyermekzár ad maximális biztonságot.

Sokoldalú üléskoncepció.

Nemcsak a sokat autózók örülnek a Vito variálható üléskoncepciójának. A vezető és az utas ülése sokféleképpen állítható. Természetesen kapható komfortülés is, kívánságra ülésfűtéssel.

Az első utasülés egyszemélyes, de extraként lehet kétszemélyest is választani. További hat személy foglalhat helyet a Kombi standard- illetve komfort-ülésein. Az utóbbiak helytakarékosan összehajtva felállíthatók, támlájuk pedig asztalként szolgálhat.

Intelligens sín- és gyorsrögzítő-rendszer.

A Kombi opcionális üléssín-rendszerének 25 milliméteres raszterében tetszés szerint lehet elhelyezni az üléseket, amelyek gyorsrögzítője megakadályozza, hogy billegjenek. Ám néhány kézmozdulattal ki is vehetők az ülések, hogy több hely maradjon a rakománynak.

Mienk az út!

Az örömteli munka érdekében erős motorokat, egyedileg áttételezett váltókat és széria hátsókerék-hajtást kínál a Vito – maximális dinamika és agilitás.

 • BlueEFFICIENCY hatékonysági csomag minden, OM 651
 • 4 hengeres CDI-dízelmotorral és OM 642, 6 hengeres
 • CDI-dízelmotorral rendelkező változathoz
 • Takarékos, 4 hengeres CDI-dízelmotor, 3 új teljesítményfokozatban;
 • V6-os CDI-dízelmotor, mostantól 165 kW teljesítménnyel
 • CDI-dízelmotorok, alapfelszerelésként dízel-részecskeszűrővel
 • ECO-Gear hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó
 • Ötfokozatú automata váltó
 • Hátsókerékhajtás
 • Összkerékhajtás
 • Elindulás-asszisztens a kézi váltós típusokhoz extraként rendelhető
 • Komfort-futómű

Kiforrott motorok, dinamikus viselkedés.

Élvezetes autózás? Egy személyszállítú kisbuszban? Győződjön meg róla saját szemével! A Vito személyautókban bevált motorjai új dimenziókat nyitnak meg Önnek.

CDI motorok. A dízel új dimenziója.

Az újonnan kifejlesztett OM 651-es, három teljesítményfokozatban rendelkezésre álló 4 hengeres CDI-dízelmotorral, és a már ismert, megemelt teljesítményű OM 642-es, V6-os CDI-dízelmotorral (automata váltóval) a Vito megerősíti vezető helyét a hatékony gazdaságosság és a jövő biztosítása terén: mind a négy CDIdízelmotor teljesíti az EU 5/III kipufogógáz-szabvány előírásait, és kitűnik az eddigi motorokhoz képest jelentősen alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásával, egyidejűleg csökkentett károsanyag-kibocsátás mellett. Természetesen a meghajtás magas szintű komfortja semmit sem csökkent, éppen ellenkezőleg: a motoron belüli módosításoknak köszönhetően a motor járása még nyugodtabb lett.

Essen választása a 165 kW-os csúcsmotorra, vagy bármelyik CDI-dízel erőforrásra, 70 kW, 100 kW vagy 120 kW-os teljesítménnyel – minden esetben megbízható motorokat kap

V6-os benzinmotor. Erős és tiszta üzemű.

Kulturált működés, dinamika és kivételesen élvezetes vezethetőség: a Vito modern, sima járású, 3,5 literes V6-os benzinmotorja többféle Mercedes-Benz személyautóban is szolgál. 190 kW-ja sok örömöt szerez – munkában és magánhasználatban is.

A környezet kíméletéről korszerű kipufogógáz-tisztítás gondoskodik, azaz a V6-os benzinmotor teljesíti az EU 5/I kipufogógáz-szabvány előírásait.

Teljesítménytartalék, korlátozás nélkül.

Ízlés dolga, hogy váltogatni szeret, vagy az automatát dolgoztatja. Mindkét váltóművet optimálisan összehangoltuk a motorral. A jármű élénk és rugalmas, nagy teljesítménytartalékkal.

Mindenképpen jó döntés.

Hátsókerék-hajtás esetén az új 4 hengeres CDI motorgeneráció ideális partnere az újonnan kifejlesztett ECO-Gear hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó. A nagyobb váltóterpesztésnek, a szélesebb áttételtartománynak és a fordulatszám-szint csökkentésének köszönhetően a fogyasztás csökkentéséhez is hozzájárul.

A V6-CDI motorhoz és a V6-os benzinmotorhoz 5 fokozatú automata jár, amely opcióként kapható a két erősebb 4 hengeres CDI-hez is.

Az opcionális összkerékhajtású járművek kizárólag automatával kaphatók.

Hátsókerék-hajtás és kapaszkodóképesség.

Akármelyik ágazatban dolgozzon is Ön – a versenyben helyt kell állni! Ezt segíti a Vito széria hátsókerék-hajtása: bármilyen terheléssel jó az útfogás, természetesen utánfutóval is.

A hátsókerék-hajtással jó a kapaszkodóképesség és a súlyeloszlás is: 50:50 százalék a tengelyek között. A kis fordulókör (rövid tengelytáv: 11,80 m, hosszú tengelytáv 12,50 m) pedig megkönnyíti a manőverezést.

Összkerékhajtás. Ilyen biztonságos lehet a fuvarozás.

Elindulás, gyorsítás, kanyarodás jégen, havon vagy avaron, rossz úton vagy utánfutóval: az állandó 4×4 összkerékhajtás  veszélyes helyzetekben még stabilabbá teszi a Vitót.

Az összkerékhajtás 35:65 arányban osztja el a hajtóerőt az első és a hátsó tengely között. A 4×4 nem tartalmaz mechanikus differenciálzárat, hanem 4ETS elektronikus trakciós rendszerrel működik. Ez egyedileg, önműködően lefékezi a túlforgó kereket, egyidejűleg megnövelve a hajtónyomatékot a jobb útfogású kerekeken. Eredményképpen sokféle menethelyzetben javul a menetstabilitás: jégen, havon, avaron, rossz úton, esőben és utánfutó vontatásakor.

Még hatékonyabb az összkerékhajtás, mert a 4ETS tartalmazza a legújabb generációs ESP® menetstabilizálót is.

Könnyedén a meredek kaptatón.

A manuális sebességváltós járművek elindulását asszisztens (AAS) segíti. A 4×4 összkerékhajtáshoz szériában tartozik hozzá.

Emelkedőn elinduláskor nagy könnyebbség, hogy a fékpedál felengedése után az elindulás-asszisztens még kb. 2 másodpercig megtartja a féknyomást, így átléphetünk a gázpedálra, mielőtt visszagurulna az autó. Amint indulási szándékot észlel az AAS, megszűnik a féknyomás. Ezzel a legmeredekebb kaptatón is könnyű nekiindulni a Vitóval.

Káprázatos menettulajdonságok.

A még tovább növelt kényelemről az ismét továbbfejlesztett komfort-futómű gondoskodik. Új rugó-/lengéscsillapító-hangolással, valamint új keresztlengőkarokkal és komfort-szilentblokkokkal rendelkezik. Az eredmény hallható és érezhető: jobb gördülési tulajdonságok és alacsonyabb zajszint.

Magasabb utazási komfort

Hátsókerék-hajtás a jobb tapadás, a jobb kapaszkodóképesség, a jó menettulajdonságok (teljes terhelés mellett is), valamint a hajtási befolyások csökkentése érdekében a kormányon

Kívánságra légrugózás automatikus szintszabályozással a hátsó tengelyen

Hajtóerőnk: alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás.

Gazdaságilag nehéz időkben különösen fontos alacsony szinten tartani a pénzügyi ráfordításokat. A gazdaságos, kis karbantartási igényű Vito e tekintetben is példamutató.

 • BlueEFFICIENCY hatékonysági csomag minden, OM 651 4 hengeres CDI-dízelmotorral és OM 642, 6 hengeres CDI-dízelmotorral rendelkező változathoz, kívánságra
 • Új, a fogyasztást csökkentő ECO Gear hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó a CDI-dízelmotorokhoz
 • CDI-dízelmotorok, alapfelszerelésként dízel-részecskeszűrővel
 • ASSYST karbantatásfigyelő rendszer
 • Galvanizált karosszéria a korózióvédelem érdekében
 • 12-éves átrozsdásodási garancia

Komfort – Érezze magát otthon!

Amilyen dinamikus a Vito külleme, olyan nagyvonalú a berendezése. A kényelmes kezelés, rakodás és vezetés csak néhány a pozitív tulajdonságai közül!

 • válatozatos színű és anyagú üléskárpitok
 • antracit műbőrbevonat (extra felszereltség)
 • új generációs rádió (extra felszereltség) beszédfelismerő rendszer LINGUATRONIC (Audo 50 APS és DVD-váltóval vagy COMAND-dal)
 • szervokormány
 • magasságban és dőlésszögben is állítható kormányoszlop
 • töbirányba állítható vezetőülés; minden üléshely állítható fejtámlával
 • távirányítású központi zár és elektromos ablakemelők elöl
 • tolatókamera (extra felszereltség)
 • számos tárolórekesz
 • számtalan rendelhető felszereltség: automata klíma, multifunciós kormánykerék, komfortülések

Belső tér. A kellemes közérzet velünk utazik.

Jobban vezet, aki jól érzi magát. Ezért felel meg a Vito berendezése a legmagasabb követelményeknek is.

A vízszintes osztású vezetőhely anyagai jó minőségűek, a kezelőszervek logikusan és ergonómikusan helyezkednek el.

Rendről a Vito átgondolt rakodóhelyei gondoskodnak. A 11 literes kesztyűtartóban, a tágas középkonzolban és az 1,5 literes palackot befogadó ajtózsebben csakugyan minden elfér.

Kívánságra az utasülés fejtámlájánál elhelyezett kapaszkodó könnyíti meg az átlépést a raktérbe vagy a hátsó utastérbe. Ha van baloldali tolóajtó, akkor a vezetőülésnél is el lehet helyezni egy ilyet.

Klíma. Kiforrott technika, kellemes hőmérséklet.

Télen-nyáron félvállról veheti a külső hőmérsékletet – a Transporter fűtéséhez széria az ötfokozatú ventilátor.

Még kellemesebb a TEMPMATIK klímaberendezés vagy a THERMOTRONIC komfort-klímaautomata. Egyes kivitelekben beépített padlócsatorna vezeti hátra az utastérbe a levegőt.

A THERMOTRONIC számos érzékelője önműködően szabályozza a hőmérsékletet és a levegőelosztást, van napsugárzás-szenzora és automatikus átkapcsolása keringtetésre, amely zárja a szellőzést, ha odakint rossz a levegő minősége.

Fölényesen megnyugtató érzés.

Jelentősen csökkenti a napi stresszt a Vito. Dinamikus viselkedése, mindenféle felületen meggyőző útfogása és kényelmes rugózása csak néhány a feszültségcsökkentő tényezők közül.

Minden esetben elsőrangú menettulajdonságok.

A hátsókerék-hajtás jóvoltából nem érezni hajtási befolyást a kormányon. A jármű teljes terheléssel is megfelelő menettulajdonságokkal rendelkezik.

Gyors reagálás, precíz vezetés.

A kis fordulókörrel (rövid tengelytáv: 11,80 m, extrahosszú tengelytáv: 12,50 m) gyorsak a reakciók. A fogasléces szervokormánnyal precízen lehet vezetni, kanyarban és manőverezéskor könnyű forgatni a kormányt.

Jobban informálva – hamarabb a célban.

A korszerű audioberendezés (extra felszerelés) egyetlen gombnyomással elérhetővé teszi az aktuális útinformációkat, közleményeket és a szórakoztatást.

Az MP3 lejátszására alkalmas és a telefonbillentyűzetet is tartalmazó Radio Audio 20 APS mellett további modern végkészülékeket is tartalmaz az audio-program. Az ajtót a rádiózás és navigáció világába a Audio 50 APS rádiós-navigációs rendszer nyitja meg. Ezzel lehet navigálni, telefonálni, SMS-t fogadni és küldeni, vagy egyszerűen csak zenét hallgatni.

A kívánságra kapható COMAND APS kezelő- és kijelző-rendszer 6,5 colos színes TFT képernyőjén összefog minden információs, kommunikációs és navigációs funkciót. Megkönnyíti a kezelést, ezáltal fokozza a komfortot és a biztonságot.

Kívánságra AUX-csatlakozó a kesztyűtartóban, külső készülékek, mint MP3-lejátszó részére. A készülékeket tartozékként árusított csatlakozó kábel kapcsolja össze a kesztyűtartóban levő 3,5 milliméteres aljzattal.

Az Ön kezében a biztonság.

Amit szilárdan kézben tartunk, az nem csúszik ki a markunkból. Különösen érvényes ez a Vito multifunkciós kormánykerekére, amely a multifunkciós kijelzővel és az audiorendszerrel együtt komfortos és biztos kezelést biztosít. Akár a rádió hangerejét állítaná be, akár telefonhívást kezdeményez vagy a multifunkciós kijelző oldalai között lapozgatna – minden gombnyomásra engedelmeskedik az utasításának.

Biztonsági koncepció. Minél nagyobb, annál jobb.

A kategóriában mércének számító biztonsági koncepciójával meggyőzően igazolja a Vito, hogy a kishaszonjárművek fejlesztésének is az ember áll a középpontjában.

 • ADAPTIVE ESP®
 • Tárcsafékek minden keréknél
 • Kompakt méretű külső tükrök nagy látótérrel
 • Bi-Xenon fényszórók kanyar-bevilágítással
 • Három pontos biztonsági övek minden ülésen, a vezető- és első utasülésen övfeszítőevel
 • Biztonsági kormányoszlop innovatív légzsák-rendszerrel
 • Biztonságos utascella
 • Adaptív féklámpa
 • Abroncsnyomás-ellenőrző az első- és hátsótengelyen
vitobelso vitokulso

Típus: Mercedes Vito

Férőhely: 7+2

Fedélzeti szolgáltatások: légkondícionáló / állófűtés mikrofon, CD/DVD dönthető ülések minibár

Műszaki adatok: ABS / ASR